Na SKIF Karate-Do Evropskem prvenstvu, Hradec Kralove, Češka 2017, od 19. – 21. 5. 2017, je Shotokan Karate-Do Internacional reprezentanca Slovenije, zabeležila imeniten uspeh. Osvojila je 7 medalij in še kup odličnih uvrstitev, ki bi s kančkom sreče lahko postala odličja. Četrto mesto je res nekaj nehvaležnega. V karate-Do klubu Atom Domžale, v dvajsetih letih vedno odličja iz svetovnih in evropskih prvenstev.

Turnir EP je bil razdeljen na tri dni. Prvi dan je v konkurenci 24 držav Evrope, prinesel Sloveniji 5 odličij. Prvi dan, petek, je z uvrstitvijo v finale, med več kot 40 dekleti, najprej razveselila, Karin Podboršek iz domžalskega KK Atoma. V finalu osmih deklet je nato osvojila bronasto medaljo, 3.mesto kate. Z 2. mestom kumite dečki absolutno, je nadvse razveselil Naser Batić iz KK Ig Shotokan. Istočasno je na drugem borišču boril Jernej Gornik iz KK Funakoshi Gichin Ljubljana in osvojil nehvaležno 4.mesto. Na vrsti so bili malo bolj izkušeni mojstri in Mateja Breznik KK Ruše, je osvojila 2.mesto kate, najmlajše v kategoriji Master. Izkušeni  mojster Mladen Vrtarič KK Poljčane, se je izkazal v kategoriji Master kate in osvojil 3.mesto. Takoj zatem je nastopal v kategoriji Master kumite in osvojil prestižno 1.mesto. 5 medalj v enem dnevu.

Sobota je bila prvenstvena za kategorije mlajši člani – članice in starejše člane- članice. Slovenski mojstri in mojstrice, so se najprej pomerili v katah, vendar se  žal kljub odličnimi prikazi, nobenemu ni uspelo uvrstiti v finale. Povsem druga zgodba je bila v kumiteju – prostih borbah. Z uvrstitvijo v finale moški kumite 18 – 19 let je razveselil Žan Podboršek, ki je branil naslov prvaka iz Dresdna Nemčija. Končno je osvojil 2.mesto, za kar lahko zapišemo – vrhunsko in 6.medalja za Slovenijo na tem prvenstvu.

V nedeljo smo bili priča ekipnim obračunom. Kadetinje so v katah ekipno dosegle 4.mesto. Moški so se pomerili v kumiteju z domačini – Čehi in jih premagali. V drugem kolu so borili z favoriziranimi Belgijci. Žal se ni izšlo v prid Slovenije. Zmagala je ekipa Italije pred Danci in Belgijci. Na tatamiju sta svojo veščino v tehničnem kumiteju prikazala Mladen Vrtarič in Mateja Breznik. Osvojila sta odlično 2.mesto, tako je mojster Mladen Vrtarič iz Maribora, osvojil na EP cel komplet medalij.

Reprezentanca Slovenije je bila na SKIF EP 2017, Češka, okrepljena s tremi odličnimi mednarodnimi sodniki, selektor Shihan I. Čerič 8.Dan Kyoshi, Sensei Darjan Rošker 6.Dan Renshi, mednarodni sodnik Danijel Žmavc 4.Dan. Odlično delo vodje ekip in tekmovalcev, tekmovalk, je opravljal prof. Matej Kabaj 4.Dan Sensei, trener reprezentance. Reprezentanca se v ponedeljek vrača domov.

Pravzaprav nas kar malo razvajajo, saj iz vsakega evropskega ali svetovnega prvenstva prinesejo odličja. Naslednje SKIEF evropsko prvenstvo bo v Belgiji.

Avtor: Zenmedia