19. decembra je Društvo Karate – Do Atom Domžale organiziralo že tradicionalni Božični turnir Prijateljstva za Kyu pasove. Sensei Lovrenc Kokalj 5. dan Renshi je v Trzinu zopet dokazal, da se z vztrajnostjo in srčno predanostjo da doseči, da ljudje začutijo toplino v srcih v dneh, ko zmrzuje; v času, ko družbo prevevajo tegobe; na področju borilnih veščin, ki si morda nekdo predstavlja, če že ne nasilja, pa vsaj brezčutnost in grobost. Da, tega dne je v prepolni telovadnici v Trzinu vrvelo od navdušenja. Nastopajoči otroci začetniki, malo starejši otroci, ne več začetniki in tudi veterani, po srcu otroci, so pokazali svoje znanje Karateja.  Nagrajeni so bili z aplavzom številnih staršev, babic in dedkov, prijateljev. Gostitelj Atom je nastopajoče okrepčal s svežimi trojanskimi krofi in vsak tekmovalec je dobil spominsko majčko. Nastopajoči so pokazali znanje v kategorijah Kihon – elementi, Katah in Kumite – borbah. Najboljši so dobili medalje in ker je bilo veliko kategorij je skoraj vsak dobil katero od odličji. In to je bil namen, da so ljudje srečni! Dvakrat smo peli znano pesem rojstnodnevnima slavljencema, ki sta stala na najvišji stopnički. Začetek tekmovanja je bil pospremljen s čudovitim nastopom mladih plesalk Hip-hopa in mojstrsko izvedenima katama Unsu in Gojushiho Dai.

Leto 2015 se odšteva v urah in Karate Do Funacoshi Gichin je tudi letošnje leto zaključil uspešno. Rezultat se je odražal tudi na Božičnem turnirju. Brina, Erni, Lucija, Leila, Marko, Marcel, Nino, Vid in Jure so pokazali in dokazali, da smo celo leto pridno trenirali pod vodstvom Senseia Lovrenca Kokalja, mojstra Janka Gobca in Ksenije Pevec. Na turnirju smo ekipno dosegli drugo mesto! Čestitke nastopajočim!

turnir marko
turnir_nino

Že 1. januarja, 2016 se nadaljuje zgodba imenovana Karate. 29. (devetindvajsetič!) zapored se bo odvijal trening in prijateljsko druženje v Kamniški Bistrici s pričetkom ob 12.00 uri. Sensei Lovrenc nam bo s svojo vztrajnostjo in predanostjo pokazal, da samo delo rodi rezultat. Vsak od nas pa mora sam odločiti ali je pripravljen slediti Poti imenovani Karate. VABLJENI!

KARATE DO KLUB FUNACOSHI GICHIN VAM ŽELI SREČNO IN USPEŠNO NOVO LETO 2016

Kategorije: Novice