Že 13.10. 2016 je v Dojo Kokalj potekal prvi karate trening za mojstrske kandidate in mojstre pod vodstvom Shihana Murakamija 8.dan. V petek,14.10. in soboto 15.10. je v osnovni šoli Domžale treniralo 150 karateistov iz Evrope in Slovenije pod vodstvom Shihana Murakamija, del seminarja so vodili tudi vrhunski evropski sensei: Sensei Toni Raka iz Švice, Sensei Paolo Lusvardi iz Italije in Sensei Stephane Castrique iz Belgije. Na seminarju so bili prisotni tudi predstavniki Avstrije, Madžarske, Romunije, Ukrajine in celo iz Konga.

Takšno izobraževanje je zelo pomemben del treniranja. Vsak  udeleženec vzame toliko kolikor zmore v tistem trenutku, z  vadbo nato svoje znanje tako nenehno izpopolnjujemo. Mojstri pred nas postavijo tudi izzive, ki naj jih nato skušamo osvojiti. Karate je veščina, ki jo dopolnjujemo vse življenje.

V soboto se je nadaljevalo izobraževanje – trening. Popoldne so potekali izpiti za Dan stopnje pasov. Glavni izpraševalec je bil Syuseki Shihan Manabu Murakami, 8.Dan. Med kandiidati sta bila tudi člana Karate -Do Kluba Funacoshi Gichin Ljubljana, Marin Knežević in Nika Knežević.Izpit sta uspešno opravila. To sta prva člana kluba, ki sta dosegla mojstrsko stopnjo pasu. ČESTITAMO!

V nedeljo, 16.10. se je odvijal vrhunsko pripravljen 10. TRADICIONALNI MEDNARODNI S.K.I.F. kARATE -DO TURNIR ZA POKAL “DOMŽALE 2016”, ki ga je organiziralo Shotokan karate-do društvo Atom – Domžale. Turnir je istočasno veljal kot 2. pokalni turnir S.K.I.F. zveze Slovenije. Sodelovalo je 300 tekmovalcev.

Pred začetku turnirja sta Syuseki Shihan Murakami, 8.Dan in Shihan Ivan Čerič, 8.Dan Kyoshi podelila Dan diplome kandidatom, ki so uspešno opravili DAN izpite na seminarju v Izoli, 16.7.2016 in na Svetovnem SKIF prvenstvu v Indoneziji – Jakarta 25.8.2016. Sensei Lovrenc Kokalj je položil 6.Dan v Jakarti, Ksenija Pevec je v Izoli položila 2.Dan. ČESTITAMO!

Na turnirju je sodelovalo 15 ekip. Največ točk so dosegli tekmovalci iz Belgije, Funacoshi Gichin Ljubljana se je uvrstil na 6. mesto. V skupni uvrstitvi za 2. pokalno tekmovanje smo se uvrstili na 5. mesto. ČESTITAMO!