1.1. ob 12.00 v Kamniški Bistrici – OSS! Tradicija, zaveza, pripadnost, predvsem pa veselje po druženju in Karateju. To je le nekaj namigov, zakaj se ob tem času letos že devetindvajsetič (29!) Društvo Atom Domžale pod vodstvom njihovega Senseia Lovrenca Kokalja 5. Dan Renshi in prijatelji Karateisti iz drugih klubov, zberemo v Kamniški Bistrici in pozdravimo novo leto tako, kot nam potem v duhu te veščine mineva vse leto.

Sensei Lovro nam vsako leto pripravi kakšno karatejsko poslastico. Letos smo bili izzvani z mojstrskimi katami Meikiu, Unsu, Gojushiho Sho in Gankaku Sho. Izziv za vse udeležence, da v prihajajočem letu izpilijo kate.

Sensei vsako leto poskrbi, da se po treningu na svežem, čistem, gorskem zraku hitro obnovijo naše energijske zaloge in nas povabi na ravno tako tradicionalno obaro k spoštovanemu “stricu” Marjanu, ki ima toplo, domače gostišče  “Pri Jurju”. Tokrat je bil na voljo tudi slasten ocvrt krompirček in pohančki.

Letos je rešila čast Kluba Funacoshi Gichin Ljubljana spoštovana družina Knežević: Marin, Nika, Ines in Nino, ki so se, kot že veliko let prej, udeležili treninga. Da, kljub veselemu nočnemu praznovanju, so se zgodaj dopoldne oblekli v kimone in prišli proslaviti tisto, kar jim  celo leto napolnjuje urnik, Karate.

Naslednje leto -tridesetič, bomo prišli v večjem številu, kajne, dragi Člani Funakoshija?

Kategorije: Novice