Borilne veščine so nekaj, kar me privlači že skoraj celo življenje. Kot majhno deklico so me privlačili literarni bojevniki in z dvanajstimi leti sem tudi sama stopila na bojevniško pot. Včlanila sem se v Judo klub v spodnji Šiški, ki ga je vodil Sensei Slavko Božič – Pali. Trenirala sem do dvajsetega leta, ko je navdušenje nekako minilo. Na vrsto je prišla družina in v srcu je še vedno tlela žerjavica želje po treningih. Karate se mi je takrat zdel nekako nedosegljiv, toda ko je sin nekoliko zrastel sva ga z možem vpisala v Karate klub Shogun. Ob čakanju in gledanju sina na treningih se mi je ljubezen do borilne veščine razvnela in začela sem tudi sama trenirati. Od takrat naprej je to moje vsakodnevno delovanje.

Leta 2011 sem naredila izpit za 1. Dan pri svetovnem mojstru Shotokan Karateja Hirokazu Kanazawi, 10.Dan.

Julija, 2016 sem v Izoli naredila izpit za 2. Dan pri Shihanu Ivanu Čeriču 8.Dan – Kyoshi.

Leta 2007 sem s pomočjo Sensei Lovrenca Kokalja, ustanovila Karate-Do Funacoshi Gichin Ljubljana. Klub se počasi razvija in raste skupaj z mojimi iskušnjami. Sedaj je v Klubu nekaj članov, ki bodo v kratkem času postali mojstri in so začeli kot začetniki v Klubu. Sensei Lovrenc- Renshi skrbi za moj napredek v znanju veščine in kot učitelj in vzgojitelj skrbi za člane kluba v njihovem napredku v veščini in osebnosti. Karate je namreč tudi šola za življenje.

Borilne veščine imajo veliko skupnih točk ne glede na zvrst in stil. V meni je želja po raziskovanju. Na Prušnikov, v OŠ Franca Rozmana Staneta, se nahaja tudi Društvo Skriti zmaj, ki goji tradicionalni Taj Ji Quan, ki izhaja iz družine Chen – ustanoviteljev te kitajske veščine. Treninge vodi mojster borilnih veščin Dragan Lazarevič – Lazo. Ko končamo trening karateja, se pridružim skupini Skriti zmaj.

Borilne veščine so nekaj, kar skozi vsakodnevni trening in leta, ponotranjimo. Postanejo del nas in vplivajo na naše številne reakcije, tako fizične kot psihične. Torej je še kako pomembno, da se istočasno razvijamo tudi kot osebnosti, ki presegamo nizkotne nagone in težimo k brezgrajnosti misli, besed in dejanj.
Pravi Mojster smo, ko dosegamo mojstrstvo na vseh področjih naše biti, to je fizičnem, čustvenem, umskem in duhovnem nivoju. Značilnost Mojstra je, da se vsak trenutek “mojstri”. To pomeni, da vse kar dela, dela z največjo zavzetostjo, ki jo premore v danem trenutku.